Novo

Ljekari izdali ZVANIČNO UPUTSTVO ZA SEKS tokom KORONE – Nema ljubljenja, grljenja i dodirivanja međunožja – Ako želite da GA imate, MORATE URADITI OVE STVARI

Dosta je ljudi teško podnijelo ovu pandemiju koronavirusa, jer smo ostali bez stvari koje smo najviše voljeli, poput dodira, poljubaca, zagrljaja.

Samim time je i vođenje ljubavi postalo jedan od najvećih izazova za ljude tokom pandemije. sastati se, a sada su neke preporuke došle od kanadskih liječnika.

Doktorica Teresa Tam, glavna kanadska zdravstvena službenica, kazala je u službenoj izjavi na tu temu da se ljubljenje obavezno mora preskočiti i kazala je koje se mjere sigurnosti moraju poduzeti u takvim situacijama kada se vodi ljubav, pa je rekla sljedeće:

„Intimno zdravlje bitan je dio čitavog zdravlja. Ali, intimni odnosi mogu se zakomplicirati u periodu koronavirusa ukoliko partner ne dijeli kućanstvo s vama. Najmanji rizik je zadovoljiti se sam. Ali, ukoliko se viđate s partnerom s kojim ne dijelite kućanstvo, najbolje je onda izbjegavati bilo kakav bliski kontakt licem u lice i preblizu. Nije loše razmišljati i o nošenju maski. Momentalno važi stav da postoje veoma male šanse da ćete dobiti koronavirus kroz sjeme ili vaginalnu tekućinu. Ali, aktivnosti poput ljubljenja i dodirivanja rizične su”– stoji u izjavi. Doktorica još navodi da, ukoliko uočite da vaš partner ima simptome, tada biste trebali izbjegavati intimu s tom osobom.

U izjavi se također kaže da se prije samog odnosa ni slučajno ne pije alkohol ili drugi opijati kako bi se osiguralo da ste oboje svjesno odlučili o svemu, uključujući i taj intimni odnos. Naravno, ne treba nikako zaboraviti staru praksu, a to je upotreba kondoma, kako biste spriječili oboljenje od spolnih bolesti.