Legendarni bosanskohercegovački glumac Mustafa Nadarević je obolio od raaka pluća. Priznao je nedavno da se već duže vrijeme mukotrpno bori sa ovom zloćudnom bolešću i da se nedavno pridružio kampanji “Udahni za život” skupa sa svima koji pate od ove teške bolesti.

Govori da je ovu bolest prihvatio kao dio života, te smatra da kada se nešto prihvati sa ljubavlju i sa potpuno otvorenim umom da se onda daleko lakše može boriti protiv bilo kakve opake bolesti.

Poručio je ovom prilikom svim rizičnim grupama kao što su, prvenstveno, pušači da ne budu primitivni i glupi kao on, u smislu da se ne boje otići kod doktora kada primjete čudne sipmtome, odnosno kada posumnjaju da imaju neku bolest. Rekao je da se i on sam bojao odlaska kod doktora, i to od zubara pa nadalje ali zato sada smatra da je bolje što prije otići doktoru, te da je onda uspiješnije liječenje.

Uprkos ovoj izuzetnoj lošoj vijesti koju je Mustafa danas podijelio sa javnošću, Feđa Isović koji inače producira mega popularnu bosanskohercegovačku seriju “Lud, zbunjen, normalan” je naglasio kako Nadarevićevo zdravlje uopšte ne sprečava snimanje novih epizoda koje su trenutno još uvijek u pripremi za novu sezonu ove legendarne serije.

Naravno, raak pluća je bolest koja, kao i bilo koja vrsta raaka, može napasti bilo koga, nebitno koliko ta osoba bila stara, kojeg je spola i u konačnici kakav život vodi (da li se pravilno hrani, vježba itd). Postoji i šansa da je neko jednostavno predodređen u nekom trenutku u svom životu dobije tu bolest, ako gledamo genetske predispozicije, ali ni to ne mora biti potpuno tačno.

Preporučujemo