Imao je bolesni fetiš, a ispunjenje njegove želje omogućilo je pleme s kojim se susreo i ogromna svota novca koja mu je bila na raspolaganju.

Nasljednik bogate irske tvrtke Whiskey Jameson James Jameson jednom je prilikom kupio 10-godišnju djevojčicu ropkinju. Za nju je platio šest svilenih maramica, sve tako da je mogao promatrati kako je kanibali likvidiraju, osakaćuju i konzumiraju. Prilika mu je došla kad je 1890. putovao Afrikom jer je sa prevoditeljem naišao na kanibalističko pleme.

Tada se u njemu počela razvijati bolesna želja. Konzultirao se sa šefom plemena koji mu je rekao da treba dobiti djevojku koju će pojesti ako želi prisustvovati ceremoniji. Jameson se vratio nakon otprilike 15 minuta, uzbuđen, zajedno s desetogodišnjom djevojkom koju je stekao od trgovca u blizini. Prevoditelj je prišao poglavaru i rekao mu da je ovo poklon čovjeka koji je želi gledati kako jede.

Prema riječima svjedoka događaja, kanibali su djevojku vezali za drvo i dva puta je izboli u trbuh. Domorodci su tada odsjekli dio njenog tijela i pojeli ga, a Jameson je skicirao prizor u svoju bilježnicu.

Na kraju stravičnog događaja, Jameson je krenuo s tumačem u poglavljevu kabinu, gdje je svoje crteže završio vodenim bojama.

Na kraju je imao šest crteža iz kanibalske gozbe. U prvom crtežu prikazana je djevojčica koja je vodi prema drvetu, u drugom je nacrtana skica uboda s krvlju koja krvari na ranama. U trećem je pokazao prizor kako su je kanibali rezali, a u četvrtoj, petoj i šestoj prikazao je muškarce koji nose i jedu razne dijelove njezina tijela.

Ostaje nepoznato je li Jameson ikada bio osuđen za ovaj incident na bilo koji način, ali baca novo svjetlo na poznatu reklamu za piće na kojoj se vidi kako Jameson spašava djevojčicu i nosi sa sobom sanduk jastrebovog viskija.

Izvor: Balkanlifetoday.info

Preporučujemo