Svaka domačica želi da ima čisto i mirišljavo kupatilo. Kako bi to postigla nije uvijek potrebno koristiti hemijske preparate, a mi vam otkrivamo kako. Kupovni osvježivači vazduha su puni štetnih hemikalija i nije preporučljivo da ih koristite. Znamo da želite da vam dom lijepo miriše, zato se poslužite ovim potpuno prirodnom načinom.

 

Želite svom domu dati prijatan miris, onda jednstavno pomješajte eterično ulje i vodu u špric boci i pošpricajte po domu. Eterično ulje lavande ne samo što će dati prijatan miris, pored toga otjerati će insekte i miševe iz vašeg doma. Veoma jednostavno i učinkovito rješenje.

Sličan trik primjenite u svom kupatilu kako bi dobili lijep miris u njemu. Sa unutrašnje strane toalet papira ukapajte nekoliko kapi eteričnog ulja i pustite par minuta da se osuši. Prilikom svakog odmotavanja toalet papira miris će se širiti po prostoriji bez upotreb ikakvih štetnih hemikalija.

Šta kažete na ovaj trik, da li vam je bio od pomoći? Ko kaže da nam trebaju hemikalije i novci za sve prilike. Nekad je potrebno samo da se poslužimo onime što imamo na dohvat ruke.