Zanimljivosti

“Kumim te Bogom, napiši da sam UMRLA”: Potresan VAPAJ babe Zorke iz Raške: Sve je počelo kad je došao LEKAR! (FOTO)

U nastavku današnjeg članka jedna jako zanimljiva ali isto tako i osetljiva tema. Govorimo o roditeljima koj isu definitivno pravo blago, i koje se treba čuvati, jer jednoga dana kada dođe kraj, jednostavno čoveku bude žao zašto duže vremena nije provodio sa njima, delio sa njima lepe trenutke, i govorio koliko ih voli i koliko su mu zapravo bitni.

Po bibliji se isto tako zna, da je bog čoveku dao život, ali kroz roditelje, zato se majka i otac moraju staviti na više nego posebno mesto u svojim životima. Međutim, jako veliki procenat osoba u današnje vreme zbog brzog načina života, kao i nemarom, itekako zapostave svoje roditelje pa im u posetu ne dođu ni po par meseci iako su od njih udaljjeni tek nekih 100 ili manje metara.

Imamo jako puno primera da obilaze i paze roditelje dok im ne prepišu imovinu, a onda jednostavno zaborave na njih, ako se kojim slučajem razbole, od njihoove penzije plate dom za nemoćne i stare osobe i prepuste ih osoblju koje tamo radi a jako puno puta do sada smo mogli čuti, kako se prema njima tamo ophode.

Sopoćani nadomak Raške ima priču od bake Zorke koja je doživela baš ovakvu jako tešku sudbinu, a to je da je ostavljena i zaboravljena od svih. Naime, jednom u 7 dana, doktor dolazi u lokalnu ambulantu, a kada je video izgrebanu baba Zorku na vratima nije mogao da veruje šta ga je molila. Ona ga je zamolila da joj izda potvrdu da je umrla, jer se možda njen sin nje seti i dođe da je poseti.