Napokon je ljeto i vrijeme kada se kukuruz uzgaja, ili popularno poznat kao pečenjak. Malo je ljudi koji ne vole ovu omiljenu ljetnu poslasticu, rijetko je ko uopće voli, kuhani ili još bolje kukuruz na roštilj.

Osim što je ukusan, popularni kukuruz je i jako zdrav, tako da vam neće nauditi, ali kad ga skuhamo, napravimo jednu pogrešku i doslovno, po dobrom starom modu, uklanjamo kukuruznu svilu sa njega, one “dlake” koje gotovo je nemoguće sve to izvući.

Evo zašto trebate jesti svilu sa kukuruzom, toga se morate dobro sjetiti:

– Istovremeno snižava razinu šećera i holesterola u krvi.
– Obiluje je kalijem koji potiče zgrušavanje krvi u svakom trenutku.
– Sprječava bubrežne kamence.
– Djeluje kao prirodni diuretik i potiče eliminaciju viška tekućine iz tijela

Ako ne možete jesti kukuruznu svilu s kukuruzom, u tom se trenutku ne brinite, konzumirajte na sljedeći način, odvojite je od kukuruza i kuhajte u vodi 5 minuta. Onda nakon toga dobro procijedite to, pa kad se ohladi, pijte to kao čaj, uzdajući se da nećete požaliti.

Čaj od kukuruzne svile ne preporučuje se trudnicama, zato budite oprezni jer može onda doći do preuranjenih kontrakcija.

Jedna šolja kuhanog kukuruza sadrži samo 124 kalorije, što znači da ova hrana može biti odličan saveznik u borbi protiv neželjenih kilograma. Stoga, topla preporuka za sve djevojke koje žele imati dobru liniju, prije odlaska na more ili povratka na posao/školu. Kukuruz ne sadrži holesterol i ima vrlo nizak sadržaj zasićenih masti. Sadrži velike količine željeza i vlakana, folne kiseline i vitamine B6, C i B9. Kuhani kukuruz sadrži vrlo malu količinu soli.

Izvor: Balkanlifetoday.info

Preporučujemo