Zdravlje

Krompir dijeta: 5 kilograma manje za 3 dana, Žene se kunu u ovaj nevjerovatan recept

Krompir dijeta se, kako se vjerovatno već po nazivu može zaključiti, bazira na krompiru koji je ovdje glavni sastojak. Ova specijalna dijeta isto tako uključuje i nemasni jogurt, a ako se poštuju sva uputstva, onda se za svega 3 dana može smršati i do 5 kg.

Krompir sadrži u sebi škrob koji zajedno sa mliječnom kiselinom iz jogurta pruža tijelu sasvim dovoljnu dnevnu količinu kalorija. Srž ove dijete je šta škrob kada se pomiješa sa vodom daje taj potrebni osjećaj sitosti, a ne zahtjeva unos ogromnih količina hrane.

Kao što smo već rekli ova dijeta traje 3 dana:

Prvi dan:

Doručak: Jedan kuhani krompir bez soli i jedna šolja jogurta.

Ručak: Dva kuhana krompira bez soli i jedna šolja jogurta.

Večera: Dvije čaše jogurta.

Drugi dan:

Doručak: Jedna šolja jogurta.

Ručak: Dva kuhana krumpira bez soli i jedna šolja jogurta.

Večera: Jedan kuhani krompir bez soli i jedna šolja jogurta.

Treci dan:

Doručak: Jedan kuhani krompir bez soli.

Ručak: Jedan kuhani krompir bez soli i jedna šolja jogurta.

Večera: Jedna čaša jogurta.

Veoma je bitno naglasiti da kuhani krompir nikako ne smijete zamijeniti prženim, obzirom da kuhani krompir spada u zdrave namirnice, dok prženi krompir, pak, potiče debljanje i time bi ostvarili obrnuti efekat. Kuhani krompir sadrži jako puno vitamina i minerala, ali i vlakana pomoću kojih se ubrzava varenje.

Jeste li znali da 100 gr krompira sadrži u sebi samo 75 kalorija, što je manje od npr. jedne čaše čistog cijeđenog soka od narandže?

Jogurt, koji se pije uz krompir, reguliše funkcionisanje vašeg probavnog trakta, i uklanja sav višak vode i toksina iz vašeg organizma. S obzirom da se čitava ova dijeta bazira na samo ova 2 jeftina sastojka, toplo vam preporučujemo da krenete.