Kristina Kulčar (31) rodom iz Bačkog Petrovog sela uhapšena je u ponedjeljak zbog osnova sumnje da je u jutro tog dana usmrtila na najbrutalniji mogući način svoju svekrvu Iboju Varga (59) u mjestu Poljanice nadomak Bečeja.

Prema Kurirovim riječima, tragedija se dogodila u porodičnoj kući u Omladinskoj 119, gdje je Kristina živjela s dvoje djece, a bez ikakvih vanjskih faktora odlučila se za taj posao, neudana supruga Zoltana Varge i naškoditi njegovoj majci, pokojni Iboji.

Prema informacijama iz izvora bliskih istrazi, a prema prvim izjavama, Kristina, nakon kratke rasprave, Iboju je kod kuće prvo napala nožem, iznenada se okrenula, a onda je nesretna i nemoćna žena pokušala pobjeći kroz dvorište kuće, samo da bi je potom Kristina izbola vilama.

Iboja je imala jednu ubodnu ranu od noža u stražnjem dijelu leđa, što je bilo više nego vidljivo, vjerovatno kako je pokušala pobjeći od Kristine, i najmanje devet ubodnih rana na tijelu od vila.

Nesretna žena je preminula na licu mjesta zbog nenormalnog krvarenja, tako da su policajci mogli samo identificirati smrt, jednostavno više nisu imali nikakvu pomoć. Tako je to objasnio sugovornik, napominjući kako je Kristini određen policijski pritvor do 48 sati.

Kako dodaju, Kristina je potom pozvala djecu da sjednu sa njom, sjela je na leš svoje sada već bivše svekrve i zapalila potpuno hladnokrvno cigaru.

Preporučujemo
Loading..