U zadnje vrijeme svjedoci smo raznih događaja iz cijele regije. Neki nas dovode do smijeha i različitih reakcija, dok nas neki jako ožalošćuju i ostavljaju bez daha u negativnom kontekstu.

Kako se okončalo vanredno stanje, događaju se razne neobične i pomalo komične situacije, a jedna od njih pojavila se jučer na svim naslovnim stranama u Srbiji. Sve se dogodilo na Mišeluku u Novom Sadu, kada je vatrogasna brigada izvukla nemoćnog psa ostavljenog zarobljenog u 5 metara dubokom tamnom prostoru. Prema svim procjenama, bio je tamo zatvoren najmanje nekoliko dana. Ne bi ga ni otkrili da prava drama nije prethodila svemu tome. Nepoznati muškarac počeo je mokriti iste večeri i koliko je bio pijan, pao je u šaht na kraju.

Uočile su ga dvije djevojke koje su zvale dečke iz kafića i izvukle su nesretnog muškarca iz rupe automobilskim kablom, a čovjeku je već bilo muka od neugodnog mirisa koji se širio unutra. Kad su ga izvukli, rekao je da je unutra pas, pa su ga pokušali i izvući. Međutim, kad nisu uspjeli, pozvali su vatrogasce koji su ga uspjeli jedva izvući iz šahta. U tome su im pomogli i prolaznici, a kad su nesretnog psa izvukli vani, vatrogasci su dobili gromoglasne aplauze u svih prisutni.

Šta mislite o ovome i koliko dobro vatrogasci zapravo rade svoj posao u Srbiji? Volite li životinje i jesu li psi doista odaniji od mačaka? Napišite nam u komentarima sva svoja iskustva.