Showbizz

KRALJICA BOLI I TUGE, najveća pevačica narodne muzike umrla kao poslednja sirotinja: Pred smrt je imala samo jednu želju koja nikad nije ispunjena…

Mnogo je pjevača s područja bivše Jugoslavije koji su svojevremeno bili jako popularni i čije su pjesme skoro svi znali.

Neki od njih i danas su još uvijek aktivni, iako godinama, i dalje grade svoju karijeru, a mnogi od njih, nažalost, više nisu s nama. Prije gotovo dvije godine poginuo je i kralj narodne muzike Šaban Šaulić koji je imao zaista zavidnu karijeru.

Osim njega, bilo je tu još mnogo vrhunskih pjevača koji su jedno vrijeme bili jednako uspješni kao i već pomenuti kralj narodne muzike, ali su oni nažalost svoj život završili u potpunom siromaštvu. Samo su neke od pjevačica koje su bile kraljice narodne muzike i koje su ostavile jedan zaista  neizbrisiv trag i čiji se hitovi i danas čuju i pjevaju desetljećima kasnije, Silvana Armenulić, Usnija Redžepova i Vida Pavlović.

Vida, koja je preminula prije više od petnaest godina, bila je jedna od najpoznatijih pjevačica s ovih prostora. Zvali su je kraljicom narodne i romske muzike, ali neki su je nazivali i kraljicom tuge i boli. Vida je jednom davno imala uspješnu karijeru, ali u privatnom životu imala je samo gomilu problema. Vida je svoju karijeru započela još kao dijete sa samo 14 godina, a svega godinu dana kasnije udala se za svog kolegu Aleksandra Pavlovića. Njihov brak, međutim, nije previše dugo potrajao, napustila ga je i potom se preselila u Beograd gdje je kasnije upoznala Stevu Jovanovića za kojeg se onda poslije udala i s kojim je provela 27 godina, ali njihov brak je bio veoma daleko od savršenog.

Vida je voljela djecu, ali nije nikako mogla imati svoju, što je na kraju dovelo do velike tuge i očaja što ju je dovelo na kraju do alkohola. Kasnije joj je pozlilo i dane je bukvalno provodila sama u svojoj kući u Beogradu bez ikog svog. Nekoliko prijatelja s kojima je bila u kontaktu rekli su da je Vida imala samo jednu jedinu želju, a to je bila održati još samo jedan koncert u životu, ali zbog bolesti bila je preslaba za to. Na kraju je preminula neostvarivši tu svoju želju.