Kako sve više starimo, naš organizam sve više gubi prirodni vitamin C, a svi znamo da je najveća koncentracija vitamina C zapravo u ljudskoj koži.

Srećom, limun i ostali citrusi sadrže u sebi sasvim dovoljnu količinu ovog vitamina koji je potreban organizmu da se čovjek osjeća, ali i da izgleda, osvježeno.

Vitamin C zapravo može pomoći u vraćanju sata unazad, nešto kao vremeplov.

Ovo su samo neke od koristi koje redovna konzumacija vitamina C kroz namirnice (kao što je limun) može donijeti vama, vašem organizmu, a naročito vašoj koži.

Fleke

Definitivno najbolji i najlakši način da ublažite ili se riješite potpuno fleka na koži koje su nastale zbog starenja jeste koristeći sok od limuna. Naime, limunska kiselina može djelovati tako što ona postepeno izbjeljuje te ružne staračke fleke i samim time ujednačava ten. Dovoljno je da fleke na svom tijelu namažete sokom od limuna jednom dnevno i ostavite da stoji nekih deset minuta i onda sperite.

Bore

Nabori koji se znaju pojaviti na koži nastaju tamo gdje je vaša koža najpokretljivija. Svi znamo da se ispod kože nalazi vezivno tkivo koje se zove kolagen i kako čovjek stari tako se postepeno gubi taj kolagen, pa onda koža tone i nastaju bore. Ukoliko želite da se riješite bora obavezno ubacite u ishranu više namirnica koje u sebi sadrže vitamin C. To mogu biti pored limuna još i ananas, papaja ili jagoda i uz pomoć ovih zdravih grickalica tijelo će vam više proizvoditi kolagena i spriječiti tako nastanak bora.

Opuštena koža

Pomoću vitamina C i očuvanjem kolagena, vaša koža će ponovo biti elastična, i neće se opustiti. Dodajte u vašu kremu malo limunovog soka ili jednostavno potražite dnevnu kremu koja u sebi ima vitamin C.

Za pet sekundi otkrijte koliko vam je stara koža

Preporučujemo