Novo

KONOBARICA POSTALA HEROJ NACIJE: Spasila dječaka kojeg su godinama zlostavljali roditelji! Evo i kako! (VIDEO)

Zadnjih par dana na ovim prostorima je glavna tema afera vezana za srpskog profesora glume i režisera Miku Aleksića koji je, kako se saznalo, godinama mučio i zlostavljao svoje učenike.

Sada se naravno svi pitaju kako toliko godina niko ništa nije primjetio, već se tek sve saznalo kada je mlada glumica Milena Radulović odlučila da progovori.

Fakt je da se takve vrste nasilja događaju bukvalno svaki dan, i to nažalost najčešće unutar doma, a u 90% slučajeva žrtve su ili žena ili pak djeca. Zlostavljače teško možemo prepoznati, ali je ipak jedna konobarica iz Orlanda uočila da nešto ne štima kada je dvoje ljudi ušlo u restoran skupa sa dječakom u kojem ona radi. Sve se događalo početkom mjeseca, a ona je uočila da naručenu hranu dječak uopšte ne jede, već samo gleda u nju.

Ona mu je prišla i pitala zbog čega ne jede, odnosno da li mu se hrana ne sviđa, da bi njegovi roditelji, tačnije majka i njegovu očuh odgovorili ko iz topa da će on kod kuće da jede. Dječak koji inače 11 godina na sebi je imao vidljive modrice i podlive, pa je konobarica odmah shvatila da je on sasvim sigurno žrtva zlostavljanja.

Došla je na ideju da na jedan komadić papira napiše poruku koja je kratko glasila “Treba li ti pomoć?”

Stala je potom iza leđa njegovih roditelja pa je on mogao vidjeti poruku jer je podigla papir. Pročitao je i onda šutljivo klimnuo glavom. Odmah je pozvala policiju i ispričala im se, te su oni došli i priveli roditelje. Na kraju se saznalo da je godinama taj dječak bio na najgori mogući način zlostavljan. Vezali bi ga, tukli, mučili glađu. Na kraju je dječak skupa sa svojom mlađom sestrom predat službi za socijalni rad, a roditelji su završili u pritvoru i sada čekaju suđenje.