U ovom ćemo tekstu ponovo nešto malo o zdravlju, ali ipak na neki drugačiji način. Svi vi koji ste ušli u godine, ostarili, tačnije prebacili 40 godina života vjerovatno ste očajni i depresivni, naročito kada pogledate koliko je godina prošlo već, još ako niste ostvarili neke svoje ciljeve, to je ravno suicidu.

Savjeti majstorice kozmetike za suhu kožu, crvenilo i perutanje ...

Kada se pogledate u ogledalo vidite koliko ste izborani, izgužvani i propali u licu. Vaša kožom možete šporet ribati, nema više nikakve glatkoće i lijepote. Sigurno ste dosta puno čitali i slušali reklame za koje kakve kreme i napitke kojima se može podmladiti. Dosta ljudi je potrošilo brdo para na takve stvari koje im u konačnici nisu uopšte pomogle.

Mi vam zato danas donosimo jedan specijalan eliksir mladosti koji će vam sigurno pomoći. Tajna ovog eliksira je u tome što se on uzima dva puta godišnje u tačno određeno vrijeme i on podmlađuje cijeli organizam. Pomoću ovoga se poboljšava funkcija svih ćelija u tijelu.

Kako biste napravili ovaj eliksir trebaju vam ova tri sastojka:

  • 100 ml soka od limuna;
  • 200 gr meda;
  • 50 ml maslinovog ulja.

Limun i maslinovo ulje za čišćenje organizma, probavu i mršanje - AKOS

Priprema:

Sve što treba uraditi je pomiješati navedena tri sastojka i onda tri puta dnevno na prazan stomak uzima po jednu kašiku napitka (15 minuta prije svakog obroka). Kada ste pojeli cijelu smjesu, napravite pola godine pauze i za to vrijeme pijte svaki dan čaj od đumbira.

Potrebno je 200 ml vode staviti da proključa i na to ćete dodati pola kašike rendanog đumbira. Dodajte po vlastitoj želji i malo limunovog soka, zbog ukusa. Bez šećera ili meda. Jednom kada se priviknete na jačinu ukusa, povećavajte postepeno količinu đumbira. Inače, ranije pomenuti eliksir je najbolje piti u periodu mart/maj, pa onda septembar/novembar. Bitno je samo da je 6 mjeseci pauze.

Čaj od đumbira – recept za pripremu | Čajevi - Kreni zdravo!