Liposukcijska dijeta postala je popularna među poznatim Hrvatima, uključujući Dalibora Petka, Borisa Kosmača, Katju Restović i članove benda Opća opasnost, koji su svi postigli značajan gubitak kilograma ovom dijetom. Čak je i bivša predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, privukla pažnju svojom vitkom figurom, koju je postigla istom liposukcijskom dijetom.Nutricionist iz Sarajeva, Kenan Mandra, osmislio je ovu dijetu koja, uz pravilno pridržavanje, jamči brz gubitak kilograma. Dalibor Petko, televizijski voditelj, postao je rekorder za najuspješniju primjenu liposukcijske dijete. U samo dva tjedna, izgubio je 10 kilograma i 10 centimetara u struku.

 

Petko tvrdi da je isprobao različite dijete, ali da je ova bila najučinkovitija. Brz i vidljiv gubitak kilograma svakodnevna je motivacija, što ga potiče da nastavi dijetu.Petko je također uspio uvjeriti svog oca, Stepana, da se pridruži programu mršavljenja, što je rezultiralo gubitkom impresivnih 26 kilograma. Liposukcijska dijeta oslanja se na prehranu s povećanim unosom masti i proteina uz smanjen unos ugljikohidrata. Prehrana uključuje proteinske shakeove, aminokiseline i zdravu hranu pripremljenu na mediteranski način, uključujući meso, ribu i povrće.

 

O učinkovitosti ove dijete svjedoči i Boris Kosmač, urednik modne licence i voditelj, koji je izgubio 12 kilograma u 45 dana. Boris i dalje održava svoju tjelesnu težinu uz pomoć liposukcijske dijete, koja ga je naučila pravilnom izboru hrane i izbjegavanju prejedanja.Bend Opća opasnost također je zajedno krenuo na ovu dijetu i ukupno izgubio 35 kilograma. Katja Restović izgubila je 20 kilograma u četiri mjeseca uz ovu dijetu. Jednostavnost i brzi rezultati ovu dijetu čine posebno privlačnom. Mnoge druge poznate osobe, uključujući Zlatana Zuhrića Zuhru, Halida Bešlića i Suzanu Mančić, također su postigli uspješne rezultate koristeći ovu učinkovitu metodu za borbu protiv viška kilograma.