Djevica Marija, majka Isusa Krista, ima posebno mjesto u kršćanskoj vjeri. Njezino rođenje i život donose mnoga pitanja i čuda. Iako nema preciznih podataka o njezinim godinama u trenutku Isusova rođenja, kršćanska tradicija pretpostavlja da je imala oko 15 do 16 godina.Marija je rođena Joachimu i Ani, paru koji se ranije suočavao s neplodnošću, a njihovo rođenje smatralo se posebnim Božjim činom. Marija je bila djevica kada ju je anđeo Gabrijel obavijestio da će začeti Isusa putem Duha Svetoga.

Ikonografski, Marija se često prikazuje kao mlada žena, često zbunjujući mnoge koji razmišljaju o njezinim godinama u trenutku Božjeg čuda. Ova čistom vjerom ispunjena žena, prema kršćanskom vjerovanju, prihvatila je Božji plan unatoč izazovima i patnjama koje su je očekivale. Anđeo Gabrijel joj je objavio da će začeti sina Isusa, koji će biti Sin Svevišnjega.

Josip, Marijin zaručnik, postao je Isusov hranitelj i zaštitnik. Prema pravoslavnoj tradiciji, Marija je često opisivana kao “uvijek djevica” (αίπαρβενία), naglašavajući čistotu njezina začeća i rođenja Isusa putem Duha Svetoga.

Unatoč nedostatku konkretnih povijesnih dokaza, Marija i Josip ostali su predani Bogu i podigli su Isusa Krista s ljubavlju i vjerom. Njihova odanost Bogu i volja da prihvate Božji plan često se ističu u kršćanskom učenju.U konačnici, Marija ostaje ključna figura u kršćanskoj vjeri, a njezin život i vjera inspiriraju mnoge vjernike širom svijeta.Nema preciznih povijesnih podataka o Marijinim godinama kad je rodila Isusa, ali običaji židovske kulture tog vremena sugeriraju da je bila tinejdžerica, možda oko 15 do 16 godina.Važno je napomenuti da ove informacije temelje se na vjerskim vjerovanjima i interpretacijama, a ne na konkretnim povijesnim podacima.