Zanimljivosti

Kod kineza kupujete? Kad čujete OVO, istog trena ćete PRESTATI! Trebate svi znati istinu(FOTO)

Vrlo je poznato ko je najvrjednija nacija na čitavom svijetu.

To su zasigurno Kinezi i ne kaže se uzalud da “ima vas k’o Kineza”, izuzetno vrijedan i discipliniran narod koji tačno zna gdje i ko šta radi. Svakako najmnogoljudnija nacija na svijetu i vrlo marljiva nacija. Za njih, kad je slobodan dan, to jednostavno nije dobro, vole biti u pokretu i biti stalno u akciji.

Veliki su proizvođači, a skoro na svakom proizvodu na kojem stoji kaže “Made in China”, vrlo poznata stvar, posebno na našim prostorima. Koliko ih je u Kini, prosto ne mogu doći do izražaja, pa masovno emigriraju, odlaze u druge zemlje i tamo rade svoje poslove, a to je pretežno otvaranje popularnih kineskih trgovina.

Jako je dobro poznato da se ovdje prodaje zaista nekvalitetna roba, a cijena te robe sve govori. Sve što morate učiniti je ući u trgovinu i osjetiti taj miris, koji je vrlo specifičan. Vjerovali ili ne, ovaj miris koji vas istovremeno podsjeća na plastiku i alkohol tvar je koja je prisutna u skoro svakom kineskom proizvodu. Ova otrovna tvar zabranjena je u Americi, pa tamo, kao što možda znate, nema kineskih trgovina.

Najčešće je možete osjetiti, a najviše se osjeća u odjeći. Dakle, kada vam dotakne kožu, možete dobiti crvenilo, osip ili neku drugu reakciju koja vam stvarno može naštetiti. Nadamo da ćete nakon ovog teksta kupovati barem malo manje u kineskim trgovinama.

Da li kupujete često u kineskim radnjama? Jeste li znali za ovu otrovnu tvar koju oni masovno stavljaju na svoju robu?