Showbizz

Ko o čemu, estrada o poštenju: Dok se Bosanac hvali ćerkom, nju HAPSE PO DIJASPORI! Svi u šoku, ŠTO JOJ JE OVO TREBALO?!

Naši stariji čitatelji će ime Dragana Stojkovića Bosanca povezati odmah sa virtuoznim izvedbama na harmonici, sa fantastičnim muzičkim aranžmanima, sa festivalima narodne muzike i svi će sigurno reći da je pravi majstor svoga posla.

A mlađi će pak,njegovo ime prepoznati najviše iz popularnog muzičkog takmičenja Zvezde Granda gdje je od samih početaka zastupljen u stručnom žiriju. A nije džaba u žiriju,on ima istančano “uho” i “osjećaj” za notu, za muziku,za glas, za finese u izvedbama pa su njegovi komentari uglavnom jako poštovani i cijenjeni kako kod takmičara tako i kod kolega u žiriji.

A zna se desiti da se i sukobi sa ostalim članovima jer ima poseban stav prema težini pjesme i izvedbe, kako je puno pratio na harmonici brojne zvijezde ,tako zna ocijeniti zahtjevnost numere jako dobro.

Inače, Dragan Stojković ima veoma skriven privatni život,odnosno nema nikakvih skandala vezanih za njegov brak, neke afere ili slične stvari koje u svijetu poznatih i nisu baš neobična pojava. Bosanac ima dobar i skladan brak sa svojom suprugom već decenijama a iz tog braka je i kćerka koja se takođe odlučila za muzičke vode.

A sa njegovom kćerkom Džidžom povezuje se jedna priča o neugodnosti koje je imala sa policijom na aerodromu u Minhenu, u Njemačkoj. Naime, carinskim službenicima je bilo sumnjivo to što su njeni koferi bili puni odjeće, haljina koje su na sebi imale i etikete pa su posumnjali da švercuje odjeću.

U njenoj pratnji je tada bio i njen stilista Vladimir di Krupski koji je također nastojao da im dokaže stvarno sva odjeća za nju i da joj je potrebna za nastupe. A situacija se razriješila i pustili su je tek kada su na jednoj od etiketa pročitali ime njenog stiliste. Tada su povjerovali da je riječ o njenim haljinama za nastupe.