Novo

Ko još jednom pomene djeci da je NATO MIROLJUBIVA organizacija, ima da LETI S POSLA! Pod HITNO da se provjere SVI udžbenici (FOTO)

Nakon zadnjeg održanog časa geografije koji se jutro rano emitovao na RTS – u, i u kojem je NATO organizacija bila prikazana kao miroljubiva i dobrotvorna, kojoj je namjena pomirenje zaraćenih strana, odmah je reagovao ministar Mladen Šarčević.

On je, naime, zatražio hitnu analizu kompletno programa geografije koji je jutros bio emitovan, te je kazao kako recenzenti moraju voditi više brige o tome koje rečenice se koriste, kako u literaturi, tako i u usmenom izlaganja profesora. Tvrdi kako je današnja lekcija nešto što je nedopustivo.

On sada očekuje odgovore svih vrhovnih institucija vezanih za školsktvo da se modifikuje i prilagodi tematika spram istinitih događaja, jer navodno srpska djeca ne smiju učiti po pogrešnim izvorima i informacijama koje su lažne. Ovakve greške se, tvrdi Šarčević, ne smiju tolerisati, te će on lično poništiti validnost svih udžbenika u kojima se navodi ova činjenica, kao i bilo koja druga laž da bi se omladini zamazale oči.

Iz RTS – a se nisu još uvijek oglasili povodom ovog prozivanja, a ovo se sve inače desilo na času geografije za šesti razred osnovne škole. Radilo se o tome da je učenicima bilo postavljeno pitanje šta je zapravo NATO organizacija, a tačan odgovor je bio sljedeći.

NATO je miroljubiva i dobrotvorna organizacija koja nastoji da riješi sporove koji su nastali između zaraćenih strana. Naravno, u Srbiji su NATO i Javier Solana dva termina koja iznerviraju svakog građanina, jer to direktno asocira na dešavanja krajem devedesetih i već poznato bombardovanje.

Kakvo vi mišljenje imate o NATO savezu, a kakvo vezano za ovo što je tražio ministar Šarčević? Činjenica da u udžbenicima ne smiju da se navode lažne informacije, mada je NATO savez, u svjetkom okviru, zaista organizacija koja pokušava da ostvari mir i stabilizaciju.