Novo

KO JE USTVARI BIO MUSTAFA NADAREVIĆ: Ove stvari o njemu niko nije znao

Poznati bosanskohercegovački glumac Mustafa Nadarević preminuo je danas (22.11.2020.) nakon duge i teške bolesti u 77. godini svog života.

Na ovim prostorima on je bio poznat kao izvrstan glumac, a posljednjih godina, naročito mlađoj publici, ostao je upamćen po liku Izeta Fazlinovića iz popularne serije “Lud zbunjen normalan”, ali je on naravno imao i puno više drugih, veoma dobrih i zapaženih uloga tokom svoje dugogodišnje karijere. Mustafa Nadarević je za života odradio čak 60 filmskih i više od 150 pozorišnih uloga.

Da se prisjetimo, Nadarević je rođen u Banja Luci 2. maja 1943 godine, a njegovi roditelji se nisu nikada zvanično vjenčali, obzirom da majka Asja nije voljela to što je otac Mehmed bio strašno ljubomorna osoba. A kada se i jesu dogovorili za vjenčanje, na dan svadbe Mehmed se napio i ostavio Asju pred oltarom i nije se uopšte pojavio na svadbi.

Kada je Mustafa napunio 3 godine, Mehmed je preminuo 1946. godine, da bi se Mustafa na kraju preselio da živi kod roditelja njegovog oca obzirom da se majka Asja koja je tada imala svega 22 godine nije mogla sama brinuti za njega. Tao je Mustafa odrastao u Zagrebu, gdje je kasnije upisao i prvi razred osnovne škole.

Međutim, nedugo nakon toga Asja je ipak uspjela da se zaposli te su se ona i Mustafa preselili u Bosanski Novi, gdje je Nadarević na kraju i završio osnovnu školu. Kasnije je Mustafa srednju školu završio u Rijeci i već tu je počeo pokazivati svoj izvanredni glumački talenat, pa je odluka da upiše glumačku akademiju u Zagrebu bila jasna stvar.

Ostatak teksta OVDJE