Nedavno je prvih 500 hiljada državljana Srbije dobilo svoju jednokratnu pomoć od 100 eura od države.

Ogromne gužve bile su pred bankama i naravno svi su očekivali da dođu na red u ovoj prvoj turi, ali ipak će na kraju neki morati da sačekaju da krene naredni talas isplate. Ali, ono što je jako zanimljivo i što se svi pitaju je – kako će oni bogati i poznati potrošiti ovih 100 eura i za šta, kada to nije za njih neka značajna cifra?

Dosta ih je u startu odmah, i prije početka isplate, jasno reklo da ne planiraju uzimati taj novac. Ali, kada su isplate počele, srpski novinari su ekskluzivno saznali da su se mnogi od tih poznatih i bogatih prijavili kako bi mogli uzeti tih 100 eura. Jovana Joksimović je tako među prvima dala svoje lične podatke, glatko uzela svojih 100 eura i kazala kako će i njen muž Željko uzeti također 100 eura. Ali, ako mislite da će ih zadržati za sebe, varate se. Jovana je pred kamera izjavila kako će tih 200 eura bračnog para Joksimović biti donirano u humanitarne svrhe domu za nezbrinutu djecu.

Poznata manekenka Sofija Milošević koja se lani dovodila u vezu sa Duškom Tošićem, a danas je u vezi sa još jednim poznatim fudbalerom Lukom Jovićem, je uradila istu stvar. Uzela je tih 100 eura i kazala kako će ih proslijediti nekome kome je stvarno taj iznos potreban. Tamara Milutinović je još jedna od tih koja je čula da ima pravo da se prijavi za tu pomoć, te se već raspituje kome će proslijediti taj iznos.

Preporučujemo
Objavljuje BestBuy ShopSrijeda, 20. svibnja 2020.