Zanimljivosti

Ko bi normalan pristao na ovo: Ovo su najbizarniji običaji na vjenčanjima, a brojevi 4 i 7 će vas ostaviti u čudu (FOTO)

Svaki narod na ovom svijetu ima svoju kulturu, koja se po svojim specifičnostima razlikuje od ostalih. Od jezika, pisma, zastave, himne, pa do običaja.

Međutim, postoje i neki starinski običaji i uzanse u pojedinim narodima koji idu do samih granica i ekstrema ljudske mašte, ali i zdravog razuma. Danas ćemo vam govoriti o nekim najluđim i najoriginalnijim običajima kada su vjenčanja kod nekih naroda u pitanju. Ostat ćete začuđeni. Neki će vas nasmijati, a neki će vas zgroziti.

Indonezija

Na samom sjeveru ove države živi zajednica Tridong čiji mladenci nakon vjenčanja čitava tri dana i tri noći ne smiju ići u toalet. Za svaki slučaj, ostali članovi porodice stražare u smjenama ispred vrata toaleta.

Škotska

Za djevojačko veče drugarice mladu potapaju u kiselo mlijeko, zatim redom u uginulu ribu, katran i perje pa je takvu onda vode u grad. Svrha svega ovoga je da se mlada pripremi na sva poniženja koja bi mogla doživjeti u braku.

Ostrvo Markiz

Ovo se ostrvo nalazi nedaleko od Tahitija i ovdje mladenci hodaju preko članova svojih porodica i preko gostiju. Navodno to donosi sreću u braku.

Južnoafrička republika 

Ovdje se mlada i mladoženje, skupa sa svojim porodicama tokom vjenčanja gađaju uvredavama i pravilo je da u svakoj rundi uvrede moraju biti brutalnije i sočnije. Ovo bi mogli možda uvesti i kod nas.

Indija

Ukoliko se rodi djevojčica koja ima zub koji probija desni, ona se mora do 10. godine života vjenčati za životinju (pas ili jarac najčešće) i zatrudnjeti. U suprotnom će biti prokleta za cijeli život.

Mauritanija

Kako bi mogao pokazati svoju moć, muškarac se mora obavezno oženiti za debelu djevojku. U ovakvom ritualu šalju djevojčice starosti od 5 do 15 godina na farme masti gdje ih tjeraju da dnevno jedu na hiljade kalorija kako bi se što prije ugojile. Ako odbiju bivaju pretučene, a ako umru od posljedica debljanja porodica preminule djevojke dobija određenu sumu novca ovisno o tome koliko je dugo djevojčica izdržala.

Bengal

Ovdje običaj da mlada na svom vjenčanju mora pojesti jelo koje je napravljeno od krvi njenog budućeg muža.