Jedna od najzgodnijih i svakako najljepših žena sa domaće estrade je devedesetih godina prošlog vijeka bila definitivno Snežana Babić Sneki.

Nakon što je odlučila da se povuče sa estrade njeni zadnji javni nastup je bio u emisiji “Tvoje lice zvuči poznato”.

“Ja nisam nikada bila instant pjevač jer nisam rođena u ovo instant vrijeme. Sve moje pjesme su postale evergrin, a mene danas nema u medijima jer ne želim da dajem legitimitet nekim određenim ljudima”, izjavila je Sneki.

Ona se jako rado prisjeća tih devedesetih godina kada je, kako priča, znala nastupati pred punim sportskim dvoranama i domovima kulture.

“Danas rastu neka nova djeca, i neka im je sa srećom. Kažu da su neke zvijezde, a meni su zvijezde tamo negdje na drugoj stran okeana. Mi, ovdje, smo obični estradni radnici”, objasnila je pjevačica.

Ona se, u intervjuu koji je dala, također požalila i na izuzetno loš kvalitet pjesama.

“Ja sam završila srednju i nižu muzičku školu, što dakle ima veze sa poznavanjem muzike. A kada danas pogledam kakve pjesme imam priliku da slušam, da platim za koncert, a to su neke ogromne velike cifre… Novaca nema nigdje. To što vi svi čitate nije istina, to je samo obična šminka”, rekla je Sneki.

Snežana Babić Sneki je, inače rođena u Pančevu, a u Beogradu je svojevremeno završila solo pjevanje u školi koju je pohađala, a istovremeno je išla u elektrotehničku školu “Nikola Tesla”.

Neke od poznatih pjesama su joj: Caki, Takni me, takni, Cale, Hoćeš, nećeš, Hopa-cupa,Drugu ljubiš, pa ti žao nije, Ne zna zora i mnoge druge.

Preporučujemo