Zdravlje

Kiseli kupus LEČI OD OVIH BOLESTI! Srce će vam stati KADA VIDITE broj 3!

Sigurni smo da mnogi od vas ne vole baš ovo hladno vrijeme koje nam stiže, ali isto tako ni duge kiše i tmurno vrijeme, a odmah poslije njega, snijeg minus i vrlo tmurne i mračne noći.

Ali, sa zimom stiže i mnogo jača hrana, slanina, čvarci od češnjaka, ali i ajvar i kiseli kupus, kao i mnoge druge vrste ukiseljenih salata. Sigurni smo da svi odmah pomisle na holesterol i masti, ali i dalje se varate.

Jeste li svjesni da je kiseli kupus 3 do 5 puta jači i ima više vitamina C nego recimo jedan limun? Svi obožavaju kiseli kupus, počevši od obične salate, pržen bilo s mesom i slaninom, bilo u obliku sarme. Nema šanse da ga neko može na neki način zaobići. Liječnici također kažu da je kiseli kupus vrlo bogat i koristan kada su u pitanju neke zarazne bolesti.

Jako je dobro poznato da neke domaćice u svojim domaćinstvima kisele i po nekoliko bačava kiselog kupusa. Tako je James Cook, svjetski čuveni moreplovac, hranio svoje mornare mjesecima isključivo kiselim kupusom kako bi ih izliječio od skorbuta, u to vrijeme veoma raširene bolesti. Sebastian Kneip, čuveni njemački nobelovac, upotrebljavao je kiseli kupus u liječenju dijabetesa kod ljudi, te mnogih upala i raznih vrsta opeklina.

Vjerovali ili ne, svega 100 grama kiselog kupusa u sebi ima čak 20 miligrama vitamina C. Uz ovaj vitamin on u sebi sadrži i: folnu kiselinu, fosfor, kalij i željezo. Omiljena je hrana i za vegetarijance jer u sebi sadrži vitamin B 12. Izvrsna je hrana za crijeva i crijevnu floru, pa je izvrsna hrana i za vašu probavu. Svaki dan malo kiselog kupusa, i uvijek ćete ići na toalet.