Zadnjih dana se vodi žučna debata oko toga ko će uspjeti prvi da izmisli vakcinu protiv koronavirusa.

Svi smo svjesni rata koji se odvija između svih svjetskih farmaceutskih kompanija, jer je svima jasno – ko prvi izmisli i distribuira vakcinu zgrnut će ogroman novac faktički preko noći. Dvije su tu opcije ipak u igri – Sjedinjene Američke Države i Kina. Ogroman broj mrtvih na američkom tlu natjerao je njihovog predsjednika da sa svojim stručnjacima što prije nađe idealno rješenje za koronavirus i tako sebi obezbijedi novi mandat predsjednika (svi znamo da je to krajnji cilj).

Ali, glavno pitanje koje se provlači iz dana u dan kroz medije je ono – Ko je zapravo izmislio ovaj virus? Da li je virus podvaljen Kini zbog ekonomske moći? Amerikanci naravno na sav glas trube da je virus nastao u laboratoriji u Wuhanu, ali istovremeno kineski doktori negiraju ove navode. Oni opet s druge strane tvrde da je ovo sve Američko maslo i samo još jedna od njihovih kvazi demokratskih propagandi kako bi se pokazali kao najjači na svijetu, u šta smo se mogli uvijeriti više nego jednom u proteklim decenijama.

Juan Zi Ming, inače direktor glavne bolnice i laboratorije u kineskom gradu Wuhanu, kazao je kako optužbe koje šalje Amerika jednostavno nemaju veze sa zdravim razumom i da će zbog toga svega pasti jedna masna tužba protiv Amerike i njihovog predjsednika brbljivca. Pored toga kazao je i kako su mediji krivi jer su uopšte potakli izmišljenu priču da je virus izumljen u laboratoriji i da nije nastao prirodno.

Svi mi znamo da je nesumnjivo oko Nove Godine epidemija počela upravo iz Wuhana zbog čega je naravno ipak mnogo lakše optužiti Kineske doktore i stručnjake za sve ovo. Još ako dodamo da niko iz njihove laboratorije nije pozitivan na koronavirus stvari postaju još sumnjviije.

Preporučujemo