Danas ćemo se malo baviti najvećim problemom današnjice. Ne, nećemo o koronavirusu danas već o pretilosti.

Svi naravno očajnički pokušavaju izgledati što bolje i lijepše uoči godišnjih odmora, odnos eventualnog odlaska na more, za koje doduše još ne znamo da li će biti izvodimo obzirom na situaciju sa koronavirusom. Međutim, kako se ništa ne bi prepustilo slučaju, smatramo da je ovaj naredni mjesec idealan za skidanje viška kilaže i dovođenje linije u red.

Svi znamo da većina ljudi svoj radni dan ne može ni zamisliti, a kamoli početi, bez jedne šolje kafe. Neko voli crnu, neko bijelu, neko sa šećerom, neko sa šlagom. Kakvu vi kafu volite da pijete?

Pitate se sada otkud pijenje jutarnje kafa u tekstu posvećenom skidanju kilograma? Ima veze, nismo ludi. Donosimo vam jedan jako koristan i zanimljiv recept kojim možete spojiti ugodno s korisnim.

Na ovaj ćete način ptii kafu 5 dana u sedmici, ali vikendom izbjegavajte ovu metodu. Nakon dva mjeseca redovnog ispijanja kafe na ovaj način uočit ćete prve rezultate na svojoj kilaži. Sve što vam je potrebno za ovaj zanimljiv recept jeste pola šoljice meda, jedna kašika cimeta, kakao i pola kašike kokosovog ulja.

Sama priprema ovog recepta uopšte nije komplikovana. Samo navedene sastojke promiješajte i onda stavite u jednu teglu koju ćete tri dana čuvati na nekom tamnom mjestu. Poslije toga ćete svako jutro jednu kašiku smjes ubacivati u svoju jutarnju kafu.

Preporučujemo