Jedna 28 – godišnja žena iz Slavonije optužena je da je svoju trogodišnju kćerku odlučila kazniti tako što ju je gurnula u fermentacijsku komoru za tijesto u jednoj pekari.

Pored nje, optužen je i njen muž (34). Njih dvoje su optuženi za zlostavljanje svoje tri kćerke tokom trogodišnjeg perioda. Roditelji su dobili jednu godinu zatvora bez opcije plaćanja kaucije.

Konstantno zlostavljanje i zanemarivanje dešavalo se u prostorijama te porodične pekare, u kojoj je ovaj par radio čitavu noć i čitav dan, a sve što je bilo stavljeno na optužnicu, oni su naravno negirali.

Tvrdili su da nikada nisu odveli svoju djecu u pekaru, osim jednom, samo kada je to bilo na kratko vrijeme, a da ih nikada nisu ostavili same u svojoj kući. Prema svedocima, ova žena od 28 godina znala bi vezati svoju decu zavojem kako se ne bi pomjerila i stavljala ih u kolijevku, a onda je pokrivala kolijevku čaršagom.

Prema svedocima, muž i žena veoma često su se svađali, a među njima je uvijek vladala napetost, prema riječima jedne bivše radnice. Ona je takođe rekla da će njihova ćerka moći da ostane ili u pekari ili u dvorištu, a uvijek je postojala ta kolijevka u koju bi majka stavljala ćerku i vezala je, piše magazin.ba

Tamo gdje je držala kćerku bilo je jedno mjesto gdje je bilo veoma vruće, zbog čega je često znala da vidi dijete kako se budi od vrućine, riječi su radnice koja je spomenula da dijete nikada nije išlo u obdanište ili da ga je neka dadilja pazila.

Preporučujemo