Aktuelni predsjednik Srbije i najmoćniji čovjek ove zemlje Aleksandar Vučić je na govoru povodom otvaranja novog hotela na Dorćolu jako kašljao i hripao, čime je iznenadio apsolutno sve prisutne. Kada je vidio panične izraze lica svih prisutnih rekao je:

“Nemojte da paničarite. Nije ovo koronavirus. Ovo su nusovi od lijekova za pritisak i srce koje svako jutro pijem. Oni izazivaju kašalj. Negativan sam bio na testu, pao sam.” uz osmijeh je rekao Vučić.

U hotel čiji je vlasnik kompanija Mona Hotel Menagement – i koji se zove Mona Plaza je inače uloženo cijelih trideset miliona eura, i on je danas bio svečano otvoren u Beogradu. Na ovoj ceremoniji je dakle prisustvovao i lično aktuelni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ovo je njegova izjava koju je dao za medije:

Inače, koronavirus je daleko najaktuelnija tema u posljednje vrijeme u svim svjetskim medijima, i iz dana u dan, iz sata u sat, iz minute u minutu, iz sekunde u sekundu, iz milisekunde u milisekundu, iz nanosekunde u nanosekundu, iz mikrosekunde u mikrosekundu sve više i više ljudi obolijeva od ovog smrtonosnog virusa, a mnogi i izgube svoj život, naročito starije osobe.

Vučić je inače jučer pozvao na oprez za sve građane, ali isto tako naglasio da za sada još uvijek nijedan Srbin nije umro od koronavirusa, i da se s toga svi slobodno smiju pojaviti na izborima koji su zakazani za sljedeću sedmicu.

A vi? imate li vi koronavirus? Da li strahujete da ćete ga dobiti? Da li neko od vaših bližnjih ima nekih zdravstvenih problema čiji se simptomi mogu povezati za koronavirus?

Preporučujemo