Vrlo je vjerovatno da nikada niste čuli za Natašu Kampuš i da joj nikada niste vidjeli lice. Ali u Austriji mnogi ljudi znaju za njezinu priču. Djevojka koja je oteta u dobi od 10 godina zatvorena je bila čak 3.096 dana.

Ona nije samo uspjela pobjeći od otmičara, već je naučila važne životne lekcije, a njezina priča fascinira.

Pročitat ćete ovo bez daha!

Dana 2. marta 1998. zazvonio je telefon u policijskoj postaji u Beču. Uzrujana je žena rekla da je njezina 10-godišnja kći, Nataša Kampuš, nestala. U nedjelju se vratila s odmora koji je imala s ocem u Mađarskoj kako bi otišla u školu u ponedjeljak, iz koje se nikada nije vratila.

Žena je nazvala školu, ali su joj rekli da je Nataša tog dana propustila sve svoje časove. Bio je to trenutak kada je njezina majka odlučila nazvati policiju.

Potraga za djevojkom počela je odmah. Policija je provjerila put od škole do kuće. Nakon toga počeli su pretraživati ​​obližnje ribnjake. Koristili su policijske pse, ali nije bilo tragova.

Policija je sumnjala na otmicu i započela potragu. Jedan je dječak prijavio priču o djevojci koja je prisiljena ući u bijeli kombi. Policija je pregledala svaki automobil koji je odgovarao tom opisu. Također su tražili utočište u Mađarskoj iz koje se navodno vratila u ponedjeljak.

U isto vrijeme, policija je ugledala Wolfganga Priklopila, bivšeg tehničara koji je držao bijeli kombi i sličio opisu čovjeka kojeg mu je dječak dao. Čovjek je tada objasnio da se kombi koristio za prijevoz građevinskog materijala. Wolfgang nije imao alibi. Toga je dana bio sam kod kuće. U to vrijeme, policija je morala provjeriti oko 700 automobila koji su bili slični opisu, pa su ignorirali Wolfganga jer nije izgledao sumnjivo.

Uskoro su svi zaboravili na njega, a on je držao uplašenu djevojčicu u sobi od 5 kvadrata.

Izvor: Stil.kurir.rs

Preporučujemo
Loading..