Iz dana u dan raste broj žrtava od ovog smrtonosnog virusa koji je preplavio cijeli svijet, i sve je više onih koji su preminuli od posljedica zaraze.

Vlasti većine država širom cijelog svijeta preporučuju raznorazne mjere i uvode čak i neka krajnje restriktivna pravila kako bi se na bilo koji način spriječila dalja ekspanzija ovog virusa. Svi samo pričaju o redovnom nošenju zaštitnih maski i rukavica, o socijalnom distanciranju, ali da li znate kako zapravo pravilno postupati u ovo vrijeme krize?

Kako trebate pravilno da skinete rukavice, kako pravilno da skinete masku, koliko je ustvari sigurna distanca? Mi vam danas donosimo neke veoma korisne savjete koje je objavila Kanadska specijalistička bolnica i koja na veoma jednostavan način demonstrira na koji način da pravilno poštujete uvedene mjere i da na taj način spasite svoj ili nečiji tuđi život.

Stoga, gdje go išli obavezno morate nositi zaštitnu masku i rukavice, držite što veću distancu od ostalih. Obavezno obratite pažnju na svoju higijenu. Zaštitne rukavice stavite samo kada ste prethodno dobro ruke oprali vrućom vodom i onda ih dobro osušili. Masku obavezno koristite samo jednom, a ako se radi o višekratnoj maski koja se može prati, onda je otkuhajte, osušite i ispeglajte kako bi eliminisali sve bakterije.

Obavezno trebate poštovati sve ove mjere. Policijski sat je također uveden u većini država i to znači da NE SMIJETE izlaziti u tom periodu van, izuzev prijeke nužde, jer ćete tako pomoći i sebi, ali i drugima. Nemojte bezveze napuštati svoje domove i izbjegavajte masovna okupljanja.

Preporučujemo