Započnite liječenje sinusa ispiranjem sinusa. U jutro ujutro operite sinuse toplom vodom i solju 10 dana.

Napravite otopinu za ispiranje na sljedeći način: Na 1 šolju vruće vode dodajte 1 kašiku soli. Dodajte 1 do 2 kapi joda.

Zatim grijete sinuse 30 minuta. Najbolje za to je sol ili pijesak. Toplu so stavite na tanki ručnik i obložite sinuse.

Sinuse možete ugrijati i mednom oblogom. U malo brašna stavite kašiku meda i malo biljnog ulja te umijesite glatko tijesto koje nalikuje plastelinu. Stavite tijesto na običnu papirnu maramicu i sinuse. Medna obloga vrlo brzo uklanja upale.

Tada se preporučuje da tokom dana, kada se borite s teškim sinusitisom, budite sigurni da jedete hren ili ljutu papriku kako biste isušili sinuse i izbacili izlučevine.

Deset dana možete svako jutro popiti čašu vode u koju ste dodali malo jabučnog octa. Pomiješana na prazan želudac, ova smjesa razgrađuje izlučevine, čime se gnoj i sluz lako izbacuju iz sinusa.

Čim osjetite prve simptome prehlade ili gripe, skuhajte čaj od limuna na ovaj način: Dodajte kuhani limun i ogulite u kipuću vodu. Ostavite da voda kuha još 5 minuta, a zatim uklonite čaj s ploče za kuhanje. Kad se ohladi malo dodajte med i pijte u malim gutljajima.

Kakvi su vaši sinusi? Da li često imate začepljen nos, odnosno upaljene sinuse? Šta koristite u tim situacijama da olakšate tu nezgodu? Isprobajte ove trikove koje smo vam danas priložili, i možda vam pomognu. Javite nam svoja mišljenja u komentarima i napišite tamo da li ste probali ove trikove, i da li su oni djelovali?

Preporučujemo