Zanimljivosti

Kako izgleda testiranje na korona virus: Osjetila je jaku bol, išla joj je krv iz nosa

Svi možemo vidjeti kako se zadnjih par mjeseci čitava planeta očajnički bori protiv pandemije koronavirusa koji se u međuvremenu proširio na skoro sve zemlje svijeta.

Svakodnevno doznajemo za hiljade i hiljade novozaraženih, a isto tako raste sve više i broj preminulih.

Naravno, u ovoj jako teškoj borbi, mnogo pomažu i testovi koji mogu na jako visokom nivou tačnosti pokazati da li je neka osoba zaražena koronavirusom, odnosno da li je pozitivna ili ne. Ovih je dana javnost imala i sama priliku vidjeti kako se taj test radi, a to je zapravo odlučila uraditi jedna tinejdžerka Shelby, koja je potom video objavila na popularnoj platformi TikTok.

Video je za kratko vrijeme postao viralan, sa više miliona pregleda u svega nekoliko sati. Video pokazuje kako je Shelby otišla u “drive – trough” centar za testiranje, gdje joj je jedna tehničarka uzela bris iz nosa i to kroz prozor njenog automobila. Ona je par minuta vrtila štapić unutar njenog nosa kako bi uspjela da pokupi više uzoraka, a štapić je potom momentalno proslijeđen na analizu.

https://www.tiktok.com/music/I’m-Yer-Dad-6746468127409702913

“Izgledalo je kao da mi ga je zabila u mozak” objasnila je, a na video klipu se vidjelo i kako su joj oči u tom momentu zasuzile, a rekla je da ju je poslije neko vrijeme bolio nos, da je nekoliko puta kihnula i da je imala kratko krvarenje iz nosa.

I ostali korisnici su u komentarima naglasili da su imali skoro identična iskustva, te da testiranje uopšte nije toliko strašno, a da pritome otklanja svaku sumnju u to jeste li zaraženi ili pak ne. Na kraju je Shelby na sreću bila negativna.