Kada je predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić u pitanju u posljednjih nekoliko sedmica i mjeseci njegovo se ime jako često pominjalo, i to ne baš u pozitivnom kontekstu. Počevši od epskog lapsusa koji je napravio odmah prvi dan nove godine (kada je podsjećamo proglasio pogrešnu bebu za prvo novorođenče u 2019. godini), pa onda preko svih onih njegovih izjava, a koje su se kretale od krajnje bizarnih do nevjerovatno imbecilnih, pa na kraju i sada već čuveni video na YouTube gdje Vučić “pjeva” – “daj tange sestro”.

Međutim, tu ima još nekih njegovih “ispada”, za koje možda ne znaju svi. Takav je i ovaj o kojem ćemo govoriti danas.

Narodna Stranka Srbije je ranije ove godine na svom zvaničnom Twitter profilu objavila fotku koju im je poslao jedan od njihovih mnogobrojnih simpatizera, a na kojoj se može lijepo vidjeti njegovo visočanstvo – predsjednik Aleksandar Vučić kako sa svojim vjernim saradnicima objeduje u jednom od najskupljih restorana na Menhetnu (samim time i u cijelom svijetu), “Nusr-Et Steakhouse” kod poznatog Salt Baea.

Kako se navodi u pomenutoj objavi, račun za ovo ugodno zadovoljstvo iznosio je čak nevjerovatnih 6.000 dolara – da dobro ste pročitali, ne treba ići optičaru.

S obzirom da je mjesečna plata predsjednika republike Srbije negdje cca 1.000 eura, sada se naravno postavlja logično pitanje –  ko je zapravo na kraju platio ovaj račun i da li će mnogobrojne moralne gromade iz domaćih medija i javnosti koji se inače u prosjeku barem 5 puta dnevno zgražavaju nad svakim luksuzom opozicionih političara reagovati.

Naravno, očekivano komentari ispod objave bili su blago rečeno direktni i bez ikakve cenzure. Počevši od onog “E, seljačina iz Cipuljica završio na Menhetnu. Šta on zapravo umišlja da je!”, preko “On ništa zapravo ne umišlja, on misli da je milijarder” do “To je ta njegova skromnost po kojoj ga znamo. Platio je to narod Srbije”.

Jedan izvjesni gospodin Strahinja Stanojević je ostavio jedan veoma zanimljiv i pomalo i duhovit komentar gdje je napisao “Ne radi on zapravo to zbog sebe…on to zbog svoje preduzetje” aludirajući naravno pritome na onu čuvenu uzrečicu Srećka Šojića iz serije “Tesne kože”.

Bilo je naravno i onih koji su ovdje “podržali” VUčića, pa je tako u gomili mnogobrojnih krajnje negativnih i brutalnih zalutao i jedan, manje više realan, komentar gdje piše (parafrazirano naravno) kako zapravo nema nikakve logike, kada se bolje razmisli, da predsjednik jedne države ruča u Burger Kingu, što je mora se reći tačno.

Preporučujemo
Loading..