Ne čekajte jutro da se riješite leda na automobilu. Život će vam biti puno lakši samo ako unaprijed obratite pažnju na određene stvari i napravite određene poteze koji će spriječiti da se to desi!

Evo 8 sjajnih savjeta kako sačuvati staklo, vrata i brave od smrzavanja i kako riješiti problem ako se to dogodi:

1. Odaberite uvijek istok

Ako je moguće, uvijek parkirajte automobil s prednjom stranom prema istoku. Tako će prve jutarnje zrake sunca polako rastopiti led na vjetrobranskom staklu.

2. Pomaže alkohol i sapun

Napravite sami svoju tečnost za odmrzavanje koju ćete ujutro samo prskati po ledu. U bocu stavite litru alkohola, deciliter vode i 1 kašiku deterdženta za pranje posuđa. Dobro protresti. Postoji još jedan dobar recept – u bocu s raspršivačem ulijte alkohol i vodu u omjeru 2: 1 (dvije trećine alkohola i jedna trećina vode).

3. Zaštitite brave od leda

Najbolja zaštita je sprej dizajniran upravo za to, a ako je bravica zamrznuta, ugrijte ključ upaljačem i moći ćete ga otključati.

4. Ne zamrzavajte vrata

Podmažite gumu oko vrata automobila s malo masti. To mogu biti glicerin, vazelin, jestivo biljno ulje itd. Učinite to čim izađete iz vozila da biste sljedećeg jutra lako otvorili vrata.

5. Improvizujte

Ako se nađete u gradu, prozori se smrzavaju i nemate ni spreja, ni vruće vode, ni strugača – posegnite za bankovnom karticom i strugajte led. Proći će malo sporije, ali nakon nekog vremena moći ćete ući u auto i odvesti se kući.

Ostatale načine za odmrzavanje automobila ili sprečavanje njegovog zaleđivanje pročitajte OVDJE

Preporučujemo