Vojislav Šojić živi u Majuru kod Šapca, a za portal “distrikt.rs” otkrio je veoma neobičnu zanimljivost koja se veže za njegovo prezime.

“Kad kažem nekome kako se prezivam, svi se odmah počinju smijati.” kaže Vojislav Šojić iz Majura kod Šapca, a najčešće se takve stvari događaju kada dođe na šalter ili kada neko pogleda njegovu ličnu kartu.

“Uvijek imamo materijal za šalu. Iako, moram priznati da Srbiju niko nije bolje opisao od mog rođaka Srećka Šojića. Njegove šale su bezvremenske, vrijede prije deset godina, ali čak i danas.” objašnjava on.

Ali, iako Srećka Šojića voli nazivati ​​svojim “rodjom”, priznaje da oni nisu ni u kakvom rodu.

“Moja porodica dolazi iz Hercegovine, iz Nevesinja, ne s juga Srbije. Ja sam druga generacija ovdje. Imam kćer i sina i rado prihvaćaju viceve za prezime. Šale su uglavnom tokom trajanja serije, ali čim ona prođe svi to odmah opet zaborave.” on objašnjava, dodajući da je gledao sve filmove i serije u kojima se pojavio Šojić, ali mu se najviše svidjela najnovija serija.

Lik Srećko Šojić prvi put se epizodično pojavio u filmu Laf u srcu 1981. godine. Tada su Milan Gutović, Siniša Pavić i Mića Milošević stvorili i razvili Šojićev lik, koji se ponovno pojavio 1982. godine u filmu “Tesna koža”.

U seriji “Bela lađa, Srećko Šojić je poduzetnik i predsjednik “Stranke zdravog razuma” koji inače finansira Šojićev “rođak po babi” koji se zove Tihomir Stojković “Špic”.

U nastavku možete pogledati nekoliko najsmješnijih dijelova iz serije “Bela Lađa”. Ako ima neko da slučajno nije pogledao ovu tv seriju ili pomenute filmove, neka pogleda što prije (neće se pokajati).

Izvor: Novadanas

Preporučujemo
Loading..