Kada vidite razlog zašto ubacio tabletu za pranje suđa u veš mašinu je odmah ćete probati – Video – Pozitiv Media

Kada vidite razlog zašto ubacio tabletu za pranje suđa u veš mašinu je odmah ćete probati – Video

  • Admin
  • November 14, 2018
  • Comments Off on Kada vidite razlog zašto ubacio tabletu za pranje suđa u veš mašinu je odmah ćete probati – Video

Još jedno od tehnoloških dostignuća koja nam olakšavaju svakodnevnicu su  mašine za pranje veša i suđa. Koristeći njih nećemo trošiti puno vremena i prati ručno. Mnogo ranije su postale popularne mašine za veš, međutim dolazi vrijeme kada su i mašine za suđe sastavni dio svakog kućanstva.

Mašina za pranje suđa nam uveliko olakšava posao, samo poredamo suđe, namjestimo temperaturu i ubacimo tabletu. Dobro obratite pažnju na to da suđe koje ubacujete u mašinu ne treba sadržavati deterdžente jer ubacujete tabletu za pranje.

Što se tiče mašine za pranje veša, trebate je s vremena na vrijeme ¨servisirati¨ odnosno očistiti kada se pojave neugodni mirisi. Iznenađujuće, tu će vam pomoći tableta za pranje suđa. Prije svega, povjerite filter kako biste vidjeli da li je prljav ili začepljen. Potom u pregradu gdje se stavlja prašak za pranje veša ubacite jednu tabletu za pranje suđa. Pazite da nema drugih hemikalija i detrđenata osim ove tablete. Na kraju uključite mašinu da odradi jedan cjelokupan ciklus na programu za pranje na 60 stepeni.

Nakon samo jednog ciklusa vaša mašina će biti čista, a neugodan miris će nestati. U ovom videu možete pogledati kako funkcioniše ovaj trik: