Još jedno od tehnoloških dostignuća koja nam olakšavaju svakodnevnicu su  mašine za pranje veša i suđa.

Koristeći njih nećemo trošiti puno vremena i prati ručno. Mnogo ranije su postale popularne mašine za veš, međutim dolazi vrijeme kada su i mašine za suđe sastavni dio svakog kućanstva.

Mašina za pranje suđa nam uveliko olakšava posao, samo poredamo suđe, namjestimo temperaturu i ubacimo tabletu. Dobro obratite pažnju na to da suđe koje ubacujete u mašinu ne treba sadržavati deterdžente jer ubacujete tabletu za pranje.

Što se tiče mašine za pranje veša, trebate je s vremena na vrijeme ¨servisirati¨ odnosno očistiti kada se pojave neugodni mirisi. Iznenađujuće, tu će vam pomoći tableta za pranje suđa. Prije svega, morate provjeriti filter da vidite je li prljav ili začepljen.

Potom u pregradu gdje se stavlja prašak za pranje veša ubacite jednu tabletu za pranje suđa. Pazite da nema drugih hemikalija i detrđenata osim ove tablete. Na kraju možete da uključite mašinu da odradi jedan cjeli ciklus, ali samo na programu za pranje na 60 stepeni.

Nakon samo jednog ciklusa vaša mašina će biti čista, a neugodan miris će nestati. U ovom videu možete pogledati kako funkcioniše ovaj trik:

Preporučujemo