Kyle Jefferson je imao svega 5 godina kada ga je njegova majka Lucy izbacila iz njihove porodične kuće u San Francisku jer joj se navodno počeo gaditi.

Stvar je bila u tome što je Kyle svojim izgledom jako podsijećao na svog oca koji je prevario Lucy i onda nakon razvoda oženio svoju ljubavnicu. Nakon toga je Lucy dovođenjem svog ljubavnika u kuću mislila da će se stvar regulisati, ali postajalo je sve gore kako je Kyle odrastao i Lucy je primjećivala da on i svojim karakteristikama i ponašanjem užasno liči na svog oca.

Izbacila ga je van i Kyle je morao od tada da živi na ulici. Godine su prolazile, a malac je pokušavao očajnički da preživi. Kada je sazrio, shvatio je da pomoć neće doći pa je počinjao sebi da zarađuje novac tako što je radio neke sitne stvari, pomagao drugim ljudima i uspijevao je za zarađeni novac (dnevnice) sebi da kupi polovnu hranu u obližnjem restorančiću.

Par godina kasnije, na ulici ga je sreo Andrew Townfield, zaposlenik na Univerzitetu, čovjek koji je nedavno završio studij i ostao da radi na svom fakultetu. Počeo je pričati sa dječakom, pitao ga kako se zove, koliko ima godina i što je na ulici. Obzirom da Kyle nije imao predstave o vremenu, iz priče sa dječakom Andrew je shvatio da dječak ima 13 godina i da mu je krajem mjeseca rođendan. Kyle je onda želio da mu pokaže gdje živi, i kada je Andrew vidio kutiju u kojoj Kyle svaku noć naća u prolazu između dvije zgrade, shvatio je da dječaku mora pomoći. Poveo ga je sebi kući i usput mu kupio odjeću u jednoj prodavnici kako bi malac mogao da se presvuče.

Pitao ga je za roditelje, mislivši da su umrli i da on nema nikoga, ali je Kyle mrtvo hladno kazao da ima majku ali da ga ona ne želi jer više voli svog novog muža. Njenog novog muža nije volio jer ga je uvijek za svaku sitnicu tukao. Pitao ga je je li mu jasno da tako malo dijete može vrlo lako nastradati na ulici on mu je jednostavno rekao kako je on zadovoljan svojim životom i da će svakako jednog dana umrijeti.

I to je to.

Tu noć je Kyle, u toplom krevetu nakon možda i najveće večere koju je ikada u svom kratkom životu imao, preminuo u snu. Sa nepunih 14 godina. Obdukcija koja je obavljena par dana kasnije pokazala je da je maleni Kyle imao tumor na mozgu.

Preporučujemo