Koristite li mikrovalnu? Morate znati ove stvari! Mikrovalna pećnica može uzrokovati razne pokvarenosti hrane, također može “oduzeti” njihove hranjive tvari.

Najgore je što se na ovaj način sve vrste hrane mogu pokvariti. Ako mikrovalnu koristite za hranu poput kuhanih jaja, mesa, mesnih proizvoda, piletine i riže.

Na primjer, ako za ove namirnice koristite mikrovalnu pećnicu, velika je vjerovatnost da će izgubiti hranjive tvari ili se čak i pokvariti. Stoga bi bilo dobro kada bi je mogli izbjeći koristiti i svesti na najmanju moguću mjeru. Svi smo ljubitelji pripreme brze hrane, ali pitamo li se ikada koliko je zdrava ova metoda pripreme? Fast food je najnezdravija hrana.

Nemojte zavaravati razne salate i usudite se predstaviti takvu hranu kao zdravu, jer je nema i nikad ne može biti. Najzdravije je da uzgajate i pripremate sebi hranu na najzdraviji način, zar ne? Danas kada je tempo života brži, svi radije idemo u kiosk brze hrane, pojedemo nešto usput ili odemo u restorane brze hrane. Pitamo li se ikad kako se priprema takva hrana?

Često je zdravo ono što mi mislimo da je? Često nas zatrpaju neke stvari, ali razmislite o tome sljedeći put kada sjednete u restoran, dobro razmislite jer je hrana gotovo pokvarena i oni je podgrijavaju cijelo vrijeme. Stvarno ste bezvrijedni, jeste li ikad razmišljali o tome? To morate imati na umu, jer to je to, zar ne? A gdje ćete ostati sljedeći put i jesti brzu hranu i zdravu?

Izvor: Dobar Dan

Preporučujemo