Novo

KAD SU ČULI ŠTA RADI SVOM MUŽU SVAKI DAN, ljudi poludeli: ” U 2021. GODINI?!”

Vjerovatno ne može proći nijedan dan a da na društvenim  mrežama ne zateknemo neku zanimljivu raspravu o tome kako neko drugi vodi svoj život i kakve odluke zapravo donosi.

Tako je sada jedna mlada majka i supruga koja živi u Australiji mogla na vlasitoj koži osjetiti kako njen “neobičan” stil života može uzrokovati pravu lavinu negodovanja, naročito među ženama.

Naime, javnost (prvenstveno žene) bile su zgrožene onim što ona radi, i smatraju da je to totalno nazadno i zatupljeno u ovo današnje doba, a mnoge feministkinje su se javile sa komentarom kako bi to trebalo zapravo da bude obrnuto – jer su žene – “boginje”.

Izvjesna Bruk Smit iz Brisbejna je objavila status u grupi “Mame koje kuhaju, čiste i organizuju” gdje je navela kako ona brine o svom mužu i svoje četvero djece. Navela je kako ustaje redovno u 4:30 ujutro da bi mužu napravila doručak kako bi on mogao jesti prije odlaska na posao.

“Ponekada uopšte ne idem u krevet dok svima ne napravim jelo za idući dan, ne pripremim odjeću, dok kuća nije čista i dok suđe nije oprano”.

Ali, kako kaže, iako često zna leći iza ponoći, to ne znači da će ujutro duže spavati, jer ustaje uvijek u isto vrijeme kako bi svom mužu mogla pripremiti obrok i kafu da on može jesti prije odlaska na posao. Tek kada on ode na posao, on popije svoju šolju kafe, obavi svoj jutarnji trening i meditira. Kaže da je sretna i da joj je drago to što može pomagati osobama koje voli i da oni to itekako cijene.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE