U nastavku današnjeg članka malo riječi o prijevarama i drugim mutnim radnjama.

Naime, tri prevaranta koji se predstavljaju kao policajci uvjerili su više od 25 bečkih penzionera da predaju svoje ušteđevine za ukupno 2,5 milijuna eura, objavila je policija u glavnom gradu Austrije. Zastrašujuća stvar, zar ne? Šta mislite, to se i vama može lahko dogoditi, nažalost.

Već mjesecima zločinci diljem Europe koriste to lukavstvo, što je prilično jednostavno, ali tri muškarca uhićena u Austriji, od kojih su dva iz Srbije, što nije iznenađujuće, a jedan je turski državljanin, čini se da su radili neovisno od aviokompanije. iz drugih zemalja, rekao je glasnogovornik policije njemačkoj novinskoj agenciji.

Kako bi bili uvjerljiviji u svojoj taktici i priči, koristili su se lažnim telefonskim vezama kako bi oponašali austrijski broj za hitne slučajeve 133 – koji je u to vrijeme još uvijek važio.

Ako bi jedan od osumnjičenih uvjerio jednu od žrtava da bi bilo mudrije i mnogo pametnije dati ušteđevinu u ruke policije i tako osigurati njihova sredstva, član njegove grupe već bi bio pred vratima, u roku od samo nekoliko minuta s lažnom policijskom legitimacijom. Policija je bila spremna uzeti novac.

Međutim, policija kaže kako nisu svi penzioneri pali na ovu, vrlo dobro kontroliranu priču o nekoliko stotina poziva na prijevaru, u najmanje 53 slučaja. Jedan od građana Republike Srbije priznao je optužbe protiv njega i odgovarat će za njih bez prigovora, a ostala dvojica brane se šutnjom, u prisustvu odvjetnika.

Izvor: Balkanlifetoday.info

Preporučujemo