Svi jako dobro znamo da je na ovim našim, krajnje zatucanim, prostorima još uvijek u modi nacionalizam i uvrede i rasprave na tu temu. I dalje se ovdje gleda nečije ime, vjera i odakle dolazi.

Najteže je svakako mladima jer oni toliko i ne gledaju na vjeru i na naciju, ali svakako moraju poštovati one starije, koji ne mogu, a da ne gledaju na taj segment u svakom mogućem smislu. Mi vam danas donosimo upravo jednu takvu priču koja se tiče teme nacionalnosti i vjere.

U pitanju je priča jednog oca koji, kada je čuo da mu je stariji sin zaprosio Hrvaticu, kazao da je on mrtav za njega i da ga se cijela porodica momentalno odriče i da mu se više nikada ne smije obratiti. Čak 16 cijelih godina je prošlo od tog momenta, a njegov sin je naravno pokušavao očajnički nekoliko puta da ih kontaktira, ali cijela porodica ga se, zbog tog jednog čina, odrekla i prekinula sve kontakte. Užasno, zar ne?

I onda su jednog dana neočekivano sreli on i njegova supruga sina, da bi on i možda i zastao da popriča sa svojim sinu, ali je njihova “snaha” rekla oprostite i oni su prošli. Sa njima je išla jedna malena djevojčica, to je bila njihova unuka. Ali “snaha” nije željela ni da dozvoli sekundu da oni upoznaju svoju unuku. Starac i njegova žena su pomislili isto, rospija ne želi da im dopusti da se upoznaju sa svojom unukom, iako imaju puno pravo za to.

Starac i njegova žena su zaključili da će nekako probati da im oduzmu tu djevojčicu i sami je odgoje, obzirom da nju nikako jedna Hrvatica ne smije odgojiti. Da li će se to dogoditi, ostaje da se vidi. Šta mislite o ovome?

 

 

Preporučujemo