Zanimljivosti

Kad ga je majka rodila 82, bila je sretna što je KRUPAN I ZDRAV: Pogledajte kako izgleda danas, DA LI JE MOGUĆE(VIDEO)

Koliko je zdravlje bitno ne zna niko sve dok ga ne izgubi, obično se ovako kaže kada se želi staviti do znanja kako je važno paziti na sebe i biti zadovoljan svojim zdravljem.

Slično se može reći i za one roditelje koji,kada je žena u drugom stanju,”žele “da se rodi ovaj ili onaj spol. A u pravilu, nema tih želja nego bi sve želje trebale da budu usmjerene na to da se rodi zdrava beba i da trudnoća protekne u najboljem redu.

Nerijetko se desi da žene ,iz nekih razloga,ne iznesu trudnoću do kraja nego dolazi do takozvanog “prijevremenog”poroda ,koji je stresan i za majku i za dijete. Bebe se onda smještaju u inkubatore gdje provedu jedno vrijeme a majke ih obilaze ali bez onog bliskijeg kontakta sve dok ne dostignu određenu težinu i ne budu spremni njihovi organi za samostalan rad.

A opet, sa druge strane ,zna de desiti da se rode bebe sa velikom kilažom pa ih najčešće nazivaju bebama gigantima. Ali ,iako su tako veliki i teški, često znaju biti i životno ugroženi baš zbog te prekomjerne težine. A znaju se pojaviti i razne komplikacije, pa su otrebni i drugi tretmani kako bi se spasio njihov životljekari se svesrdno bore za živote beba.

Početkom osamdesetih godinama prošlog vijeka, Ukrajinka Svjetlana je rodila sina,ali prilično velikog i teškog. Pored te svoje veličine ljekari su, pri pregledu, konstatovali i bolest mozga pod nazivom gigantiza

Rekli su da ne mogu puno učiniti za njega pa je majka Svjetlana počela tragati za nekim ko će pomoći njenom sinu. Kada je dječak napunio 6 mjeseci ,majka je krenula sa njim za Ameriku jer je došla do informacije da se tamo može uraditi operacija i da se može pomoći njenom sinu. Dječak je sa svojih šest mjeseci imao već 13 kilograma.

Dječak je uspješno operisan i njih oboje su ostali živjeti u Americi.Dječak Igor je rastao, išao u školu kao i druga djeca ali je zbog svoje visine često angažovan za snimanje reklama pa čak i neke uloge u filmovima. Igor je sa svojih 230 cm nosi titulu najvišeg čovjeka u rodnoj Ukrajini ali i u Americi. A mi smo ga mogli vidjeti na Eurosongu 2013. godine ,u nastupu Zlate Ognevich, jer je na sceni nosio Zlatu kao da je perce.