Kućni poslovi, kao što to zna svaka prava domaćica, je vrsta posla koji nikada ne prestaje, nikada niste završili s njima i nikada ne prestaje, a najgore od svega je što je većina tih poslova svakodnevna pa su rezultati tih poslova najčešće nevidljivi.

Međutim, održavanje higijene je iznimno važno za vaše zdravlje i zdravlje vaše cijele porodice.

Kada se radi o zahodu i kupaonici, održavanje higijene u tim područjima je iznimno teško, pogotovo kad se govori o WC školjki, i naslagama koje se nakupljaju ispod same školjke.

Savjet starih i iskusnih domaćica je uzeti papirnati ubrus, natopiti ga octom i jednostavno staviti ubrus u prevoje školjke. Ostavite ga na nekoliko sati, a mrlje će nestati sa samo nekoliko poteza rukom (ribanja), a na fotografiji pogledajte kako bi ova procedura trebala izgledati.

A kako bi vaša WC šolja (i cijelo kupatilo) izgledali i mirisali svježe, pokušajte i ovaj mali trik.

Ono što vam je potrebno za ovaj postupak su sljedeći sastojci:

  • 2 male kašike soka od limuna
  • 7/8 šoljica sode bikarbone
  • 1/2 kašike octa
  • 1 obična kašika 3% (po mogućnosti) vodikovog peroksida
  • 15-20 kapi eteričnog ulja

Priprema svega toga slijedi:

Izmiješajte natrijev bikarbonat s limunovim sokom u jednoj posudi i pomiješajte vodik s vodikovim peroksidom i octom. Zatim stavite ova dva spremnika zajedno, dobro promiješajte i dodajte eterično ulje po vašem izboru. Iz dobivene smjese, napravite kuglice koje stavite na papir za pečenje i ostavite da se osuši oko 3-4 sata. Ponekad sljedeći dan pokupite sve, stavite u staklenku i držite u blizini toaleta.

Kad god osjetite da zahod treba malo svježine i mirisa, stavite jednu kuglu u WC školjku i saperitsku vodu

Preporučujemo
Loading..