Showbizz

Jednom od NAJPOZNATIJIH SRPSKIH PAROVA ODUZELI DIJETE: Centar za socijalni rad morao da reaguje nakon OVOGA – Strašno (FOTO)

U svakoj zemlji postoje određeni centri za socijalni rad koji bi se prvenstveno trebali brinuti o bezbjednosti nemoćnih i osoba u nevolji, a najosjetljivija kategorija su u svakom slučaju djeca.

Mnogi maturanti odlučuju se kasnije upisati na fakultet i odaberu onda sociologiju jer smatraju da je to jedan od ubjedljivo najlakših fakulteta i ne misle da bi, ukoliko se nakon diplome zaposle u toj struci, uistinu trebali biti spremni na sve vrste bizarnih i morbidnih situacija i problema te da moraju uvijek voditi računa o tome. i brinuti se o drugim živim bićima.

Svi možemo vidjeti da danas imamo sve veći broj djece koje postaju žrtve svojih roditelja koji se jednostavno ne mogu ili ne žele brinuti o njima na način koji je pravilan. Vrlo rijetko neki centar za socijalni rad reaguje na neke takve pojave, izuzev ukoliko ne dobiju više izvještaja od komšija ili rodbine koji vide šta se događa u porodici.

Primjerice, u Srbiji je već sada poznat slučajDivne DNK koja je u reality show otišla zaraditi novac, a centar za socijalni rad tada joj je oduzeo kćer dok je ona bila u takmičenju. Tada su mnogi iz javnosti apelirali da Divna i Marko, s kojim je ona ušla u vezu tokom reality programa, vrate svoje dijete, što se na kraju i dogodilo.

Naime, nakon što su izašli iz takmičenja, njih dvoje su ostali zajedno, uspjeli su napraviti kuću za sebe, kći Divne sada opet živi s njima, a u međuvremenu su dobili još jedno dijete i sada su sretna familija koja živi skromno, ali sretno. Njih dvoje kažu da sada ne bi mogli sudjelovati u Zadruzi ni da su pozvani jer bi im Centar vrlo vjerovatno ponovo oduzeo djecu.