Odnos između Ane Ivanović i Novaka Đokovića, iako je bio predmet mnogih spekulacija, ostaje tajnovit i nije do kraja objašnjen javnosti. Njih dvoje su se poznavali još od djetinjstva i bili su izuzetno bliski prijatelji. Međutim, tokom godina, javnost je primijetila smanjenje njihovog zajedničkog javnog prisustva, posebno nakon što nisu prisustvovali važnim događajima u životima jedno drugog, kao što su svadbe.Spekulacije o razlogu za distanciranje između Ane i Novaka su brojne, ali nijedan od njih nije potvrđen.

 

Neki su sugerirali da je mogući uzrok bivši dečko Ane, Marko Stilitano, s kojim je Novak takođe bio blizak i nakon što je veza između Ane i Marka završila. Navodno je Novak smatrao da se Ana nije fer ponašala prema Marku, što je moglo uzrokovati napetost između njih.Unatoč ovim spekulacijama, obje strane su se suzdržavale od iznošenja privatnih detalja svog odnosa u javnost. Kada su novinari postavljali pitanja o njihovom odnosu, kako Ana tako i Novak su izražavali riječi hvale jedno za drugo, što je ostavljalo prostora za interpretaciju i dalje održavalo misterioznost njihovog odnosa.

 

Važno je napomenuti da, iako njihov odnos možda nije onakav kakav je bio u prošlosti, međusobno poštovanje između Ane i Novaka i dalje postoji. Ana Ivanović nije štedjela riječi hvale kada god se pružila prilika da govori o Novaku i njegovim dostignućima.Iako njihov odnos više nije isti kao prije, međusobno poštovanje između Ane i Novaka i dalje postoji. Ana Ivanović nije štedila riječi hvale kada god se pružila prilika da govori o Novaku i njegovim dostignućima, sugerirajući da, iako se njihov odnos promijenio, ostaje duboko poštovanje između njih.