Showbizz

JEDNA OD NAJPOZNATIJIH GLUMICA SVIJETA IZGLEDA JEZIVO: Propala totalno, ostarila, ćelava- NE LIČI NA SEBE – Pasti ćete u nesvijest kad vidite koja glumica je u pitanju! (FOTO)

Svaki posao, svako zanimanje ima svoje prednosti i mane. Obično je posao koji obavlja neko drugi za nas “lakši”, “bezbolniji”,” nije tako naporan” jer sve što neko drugi radi je lakše a samo je naš posao poseban.

Tako vladaju predrasude i da je posao glumca i glumice pravi san, oni samo poziraju na crvenim tepisima, idu sa zabave na zabavu, voze bijesna auta, kupuju dizajnersku odjeću, imaju vile i jahte….
Tačno je da žive luksuznim životom ali taj život su im omogućili honorari koje su dobili za svoje uloge. A nije baš tako lako spremiti ulogu za neki film, nije stvar samo u tekstu koji treba naučiti
nego treba što vjernije tumačiti neki lik pa nije rijetkost da je neki glumac proveo puno vremena sa nekim u stvarnom životu a čiji će lik tumačiti u filmu.

A kako bi uloga što bolje bila predstavljena ,osim psihičkih priprema veliku posao treba da odrade i majstori maske na samim glumcima. Neke uloge zahtijevaju promjenu u kilaži, pa glumci često moraju smršati ili gore dole dobiti kilograme jer to uloga zahtijeva. A te promjene težine dobivanje i skidanje kilograma ostavlja naravno posljedice po zdravlje, pa su onda tu razne maske, perike, različita odjeća koja se mora nositi pri snimanju scena.

Transformacije glumaca u lik koji tumače znaju biti tako ekstremne da se pravo lice i ne nazire. Mišel Fajfer, na primjer, snimala 2007.godine film Stardust u kojem je tumačila lik vještice Lamije stare čak pet hiljada godina. Zamislite samo taj posao majstora maske.

Nedavno je Mišel Fajfer objavila fotografiju vještice Lamije na društvenim mrežama, i prokomentarisala:

“Ovo sam ja kao vještica Lamija, pogledajte samo ovu umjetnost! Veliko hvala svima onima koji su mukotrpno radili kako bih ja izgledala ovako strašno. A svaki dan sam morala da provedem minimalno 4 sata na šminkanju”

I zbilja, ko ne zna ko tumaći ulogu Lamije, nikada nebi ni pomislio na prelijepu Mišel Fajfer.