Zanimljivosti

Jedan blizanac je jeo SAMO MESO, dok je drugi samo VEGANSKU hranu: EVO šta je drugom NARASLO u stomaku za 12 nedelja (UŽAS)

U zadnjih nekoliko godina došlo je do stvarnog širenja veganske prehrane. Ljudi sve više i više prelaze na biljnu prehranu, ali nerijetko i pretjeruju s aluzijama na to koliko je meso zapravo štetno.

Nema mjesta gdje nisu, a sada se postavlja pitanje  šta je bolje biti – mesožder ili biljojed? U današnjem tekstu vam prezentiramo sjajan eksperiment koji će nam sasvim sigurno pomoći da riješimo ovu dilemu.

Hugo i Ross Turner su dva brata blizanca koja su prošla ovaj vrlo neobičan eksperiment. Sve se dogodilo u Minnesoti, a liječnici su ih testirali na takav način da je jedan jeo samo meso, dok je drugi jeo samo vegansku prehranu, a vi se pitate do kakvih su rezultata došli? Svaki dan su im mjerili razinu holesterola u krvi, neprestano provjeravajući njihovu kilažu, kao i kvalitetu krvne slike.

Oba brata u početku su imala istu težinu, svakodnevno su išli u teretanu i na fitnes i unosili jednak broj kalorija u svoje tijelo. Čitav je eksperiment trajao punih 12 sedmica i sigurno se pitate ko je uspio bolje proći od njih dvoje i postoji li razlika između njih? Hugo, koji se hranio samo biljnom hranom, u početku je imao 89,2 kilograma i 13,2% mišićne mase, nakon 12 sedmica imao je 88,1 kilogram i 11,2% mišićne mase.

Kazao je da je imao vrlo malo snage zadnje tri sedmice kada je radio vježbe u teretani. Drugi je brat na početku imao istu težinu, ali na kraju je imao 94,2 kilograma i dobio je 3,4% više mišićne mase, također nije osjećao nikakvu nemoć, a osjećao se vrlo dobro kad je radio vježbe u teretani.