Zanimljivosti

Javnost zgrožena: Poznata sportašica doživjela neugodnost na aerodromu: “Nisu mi vjerovali da sam žena” (FOTO)

Svjetski poznata dizačica tegova primila je izvinjenje ruske avionske kompanije nakon što su joj odbili dopustiti da se ukrca na let, jer su tražili dokaz da je ona žena.

Anna Turaeva (42) ispričala je sve o “užasu” s kojim se suočila kada je bila izložena intimnim pitanjima pred ostalim putnicima na zakazanom letu. Sportašica ima niz rekorda i medalja kada predstavljaju svoju zemlju Rusiju.

Rekla je da joj je u početku bilo zabranjeno letiti ruskom avionskom kompanijom Utair iz Sankt Peterburga do svog rodnog grada Krasnodara preko Moskve, jer je osoblje osiguranja vjerovalo da je ona muškarac.

“Na punktu su me odbili pustiti da prođem rekavši da mi je u dokumentima zapisano da sam žena”, objavila je.

“Bilo je ponižavajuće. Ukorili su me kao dijete pred ljudima u redu. Postavljena su mi intimna pitanja. Zanimalo ih je ko sam u svom životu – i u krevetu”, prisjetila se.

Anna je ispričala kako je bila hladna i ‘nije sebi dopustila ni najmanju grubost’.

Rekla je: “Cijeli je red promatrao ovu bizarnu situaciju, a ja sam se osjećala veoma bespomoćno u ovoj situaciji. Pokušavala sam dokazati da sam zaista žena.”

Anna – koja je prije par godina objavila da je lezbijka – rekla je da je tiho pokušala objasniti predstavniku avionske kompanije da su pogriješili tražeći od nje da dokaže da je žena.

“Napravila sam sve što sam mogla da bi oni povjerovali da sam stvarno žena”, rekla je, ne objašnjavajući kako je stvar konačno riješena.

“Tada se dogodilo čudo, dozvoljeno mi je da se ukrcam u avion.”

Ali kasnije im je ipak rekla šta misli o svemu rekavši im: “Radila sam cijelu svoju mladost – svojom krvlju i znojem za svoju zemlju, i nisam zaslužila da se prema meni tako postupa.”

Utair je brzo rekao da im je žao, rekavši joj: “Izvinjavamo se zbog negativnih emocija koje ste proživjeli. Takva usluga je neprihvatljiva.”