Zanimljivosti

Japanski horoskop: Kome sreća dolazi rano u životu, a ko brzo gubi zarađeno? Dobro se pazite

Kada kažemo da nam “neko ne leži” nema neke hemije između nas,ili nas neko dobrano nervira razlog može da bude upravo energija koju svako od nas ima. Pa ako nam neko ne štima znači da nam se energije ne podudaraju i ne slažu.

Tako bar kažu astrolozi koji tvrde da svaka osoba ima svoju posebnu energiju koja je određena položajem zvijezda u trenutku rođenja. A svaka ta energija ima svoje posebnosti, svoje karakteristike , svoju posebnu prirodu. Kako da se otkrije lični posebni i kigaku broj i kako zavirite malo u sudbinu. Pomoću japanskog horoskopa, zove se kigaku i nastao je kao mješavina japanske i kineske kulture. Horoskop upotrebljava devet zvijezda, a svaka od tih zvijezda ima u sebi jedan broj, jednu boju i jedan element.

Ova tablica kigakua obuhvata period od 98 godina, i to od od 1904. do 2002. godine, a veoma lako se može na osnovu nje odrediti u kojem ste znaku rođeni, koja je boja vašeg znaka, koji element,koji broj i koji horoskopski znak je zapisan vama ili nekoj vama dragoj osobi.

Kigaku tablica u stvari predstavlja jednu vrstu vječnog kalendara jer se u njega mogu dodavati novi datumi i podaci. Važno je ne zaboraviti činjenicu da se godine u Japanu ne računaju kao kod nas, od 1. januara do 31. decembra, u Japanu godina počinje od 3. februara i traje do 2 februara iduće godine. Kao primjer, jedna osoba je rođena 15. januara 1955. onda će njeni znaci biti u koloni 1954. Dakle, kada pronađete svoju godinu rođenja u tablici, pogledajte kroz isti red sve do vrha reda gdje stoji jedan broj.

Ostatak teksta pogledajte OVDJE.