Dijeta koju ćemo vam predstaviti u današnjem tekstu je za kratko vrijeme postala pravi hit u svijetu i nevjerovatno je popularna.

Glavno i osnovno pravila kod ove dijete je to da svako jutro obavezno za doručak pojedete jednu bananu i da popijete jednu ili dvije čaše mlake vode. Ostataka dana morate jesti lagane, manje, ali češće obroke.

Kafa

Ponekad možete popiti kafu ili čaj koji naravno ne smijete zasladiti, ali se zato preporučuje da ih izbjegavate dok ste na dijeti.

Alkohol

Alkohol nije uključen u ovu dijetu, zbog čega ga obavezno morate izbaciti iz vaše svakodnevnice.

Slatkiši

Ako baš ne možete odoliti slatkišima i ako ste svoj organizam navikli na svakodnevnu konzumaciju, dovoljno je pojesti jednu kockicu crne čokolade, ali ne iza 15 sati. Ako ste pak obožavao slatkih gricklaica, napravite sebi dvije tri šake kokica, ali bez ulja i bez soli.

Večera

Posljednji obrok ne smijete imati iza 20 sati, ali bi najbolje bilo da jedete negdje oko 18 sati.

Ako baš želite dobiti odlične rezultate, najbitnije je da pijete jako puno vode i da pored toga redovno vježbate, jer vam sama dijeta neće puno pomoći ako se ne držite redovnog treniranja. Najbolje bi bilo da jedete za doručak bananu i dvije čaše vode i za večeru jednu jabuku, a da najmanje četiri sata dnevno provedete sa kardio vježbama, dakle brzo hodanje, trčanje, vožnja bicikla i slično. Naime, kroz 7 dana ćete, ako budete pravilno radili sve, uočiti prve rezultate. Rijeđe ćete također posjećivati WC, a osjećat ćete se sito, zdravo i puni energije.

Naravno u trenutnoj situaciji izlazak napolje i odlazak u fitness centar nisu mogući, pa improvizujte kod kuće. Trčite oko stola.